Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 07:26

Cloud Τηλεφωνικό Κέντρο - Πώς Διαφέρει από το ΣυμβατικόΤι είναι το τηλεφωνικό κέντρο στο Cloud (VPBX);

Το τηλεφωνικό κέντρο στο Cloud – ή αλλιώς Virtual PBX / VPBX – είναι ένα εικονικό τηλεφωνικό κέντρο που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού στο χώρο σας και επιτρέπει την εταιρική επικοινωνία ανεξάρτητα από την τοποθεσία των χρηστών. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία σύνδεση στο Internet και συμβατές συσκευές για να επικοινωνείτε αποτελεσματικά και οικονομικά από όπου και αν βρίσκεστε, τόσο με τους πελάτες σας όσο και με τους συναδέλφους σας.Από το Αναλογικό (PBX) στο Ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο (VPBX)

Για πολλά χρόνια, η εταιρική επικοινωνία κυριαρχούνταν από τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα PBX. Τα PBX, ή Private Branch Exchange, χρειάζονταν φυσικό εξοπλισμό, πολύπλοκη συνδεσμολογία και κάποιον έμπειρο τεχνικό για τη διαχείρισή τους.


Παρόλες τις ευκολίες τους, χαρακτηρίζονταν από έλλειψη ευελιξίας όσον αφορά την αναβάθμισή τους σε νέο εξοπλισμό και συστήματα, επιφέροντας δυσανάλογα υψηλό κόστος και χρόνο συντήρησης, επισκευής εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης, ειδικά στην περίπτωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Με την πάροδο του χρόνου και την κυριαρχία του internet όμως, η τηλεφωνία μέσω Διαδικτύου, γνωστή και ως Voice Over IP / VoIP, ξεπέρασε σε ποιότητα, ταχύτητα και οικονομία τα παραδοσιακά, αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα. Τα εικονικά τηλεφωνικά κέντρα (VPBX) επωφελήθηκαν από την διαδικτυακή επανάσταση, προσφέροντας ταχύτερες, οικονομικότερες και πιο ευέλικτες τηλεπικοινωνιακές λύσεις σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.


Πώς διαφέρει το cloud εικονικό κέντρο από το συμβατικό τηλεφωνικό κέντρο;

Σε σχέση με το παραδοσιακό PBX τηλεφωνικό κέντρο, το εικονικό τηλεφωνικό κέντρο υπερτερεί, καθώς παρέχει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:


1. Ευκολία:
Δε χρειάζεται εγκατάσταση εξοπλισμού, αφού “βρίσκεται” στο cloud.


2. Χαμηλό Κόστος:
Καταργεί το κόστος συντήρησης και επισκευής εξοπλισμού, αφού η μόνη προϋπόθεση για να λειτουργεί είναι η σύνδεση internet και συμβατές συσκευές.


3. Ιδανικό για Απομακρυσμένη Εργασία:
Σε σχέση με το αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο, το VPBX παρέχει πλήρη ενσωμάτωση με τα laptop ή τις κινητές συσκευές σας (smartphone ή tablet), επιτρέποντας την συνεργασία με συναδέλφους και πελάτες χωρίς κανέναν γεωγραφικό περιορισμό.


4. Ασφάλεια Δεδομένων:
Το εικονικό τηλεφωνικό κέντρο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς φιλοξενείται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων online (data centers), χωρίς την ανάγκη κοστοβόρας τεχνικής υποστήριξης στο χώρο σας.


5. Ευελιξία:
Προσαρμόζεται άμεσα και πλήρως στις ανάγκες κάθε επιχείρησης καθώς αυτή επεκτείνεται. Νέοι αριθμοί, περισσότερα κανάλια φωνής και οποιαδήποτε ρύθμιση σε όλες τις λειτουργίες του υλοποιούνται μέσα σε λίγες ώρες.


6. Προηγμένες Λειτουργίες:
Από εκτροπή και δρομολόγηση κλήσεων σε δυνατότητα τηλεδιασκέψεων και διαδραστικά τηλεφωνικά μενού, οι ψηφιακές δυνατότητες που παρέχει το εικονικό τηλεφωνικό κέντρο υπερτερούν κατά πολύ σε σχέση με το παραδοσιακό PBX. Δείτε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες εδώ.


Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πλεονεκτήματα του εικονικού τηλεφωνικού κέντρου δείτε εδώ.


Είμαι αρχάριος ή χωρίς ειδική τεχνογνωσία. Είναι για μένα το VPBX;

Ναι! Η αρχική υλοποίηση και παραμετροποίηση γίνεται αποκλειστικά από τον πάροχο που σας προσφέρει το VPBX, επομένως δεν χρειάζεται να έχετε τεχνική κατάρτιση για να το αποκτήσετε. Μαζί με την πρώτη παραμετροποίηση, σας παρέχουμε και δωρεάν εκπαίδευση για να μπορείτε να διαχειρίζεστε μελλοντικές αλλαγές μέσα σε λίγα λεπτά μέσα από ένα πολύ φιλικό Control Panel, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να προσωποποιεί το τηλεφωνικό του κέντρο (π.χ. προσωποποιημένο μήνυμα αυτόματου τηλεφωνητή), χωρίς εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις ή ανάγκη για συχνή εξωτερική τεχνική υποστήριξη.


Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ή μικρή επιχείρηση. Είναι για μένα το VPBX;

Η απάντηση είναι ναι! To εικονικό τηλεφωνικό κέντρο (VPBX) απευθύνεται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ακόμα και αν η επιχείρησή σας αποτελείται από μόλις παραπάνω από 2 ή 3 εργαζόμενους. Είναι μάλιστα η ιδανική λύση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αφού τους επιτρέπει αφενός να παρέχουν όλες τις ψηφιακές λειτουργίες σε κάθε εργαζόμενο και αφετέρου να αυξάνουν σταδιακά χαρακτηριστικά του τηλεφωνικού κέντρου, όπως νέους αριθμούς και κανάλια φωνής, καθώς αναπτύσσονται. Το Τηλεφωνικό Κέντρο στο Cloud μεγαλώνει μαζί με την επιχείρησή σας.

Δείτε εδώ όλα τα πακέτα VPBX που προσφέρει η Yuboto για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.